WAAROM DOEN WE WAT WE DOEN?

Uit onderzoek van Gallup (2021) blijkt dat 80% van de werkende wereldbevolking ongelukkig is met zijn baan.

Dit percentage moet fors omlaag. All Brands Matter duikt dieper in de materie. We zoeken uit hoe met onze kennis mensen weer met plezier werken.

De cijfers

Hoe is de statistiek van 80% precies opgebouwd? Wat is de berekening?

Hoe is de 80% berekend?

West-Europa en Oost-Azië staan onderaan de lijst.

80% is een gemiddelde van alle deelnemers aan de poll in alle landen. Hierbij is de hoogte van betrokkenheid van medewerkers gemeten.

Betrokkenheid

Voel jij je betrokken of juist niet betrokken?

Betrokkenheid is de sleutel om je goed te voelen in je werk. Het gevoel dat jouw werk zin heeft, dat je waardering krijgt en je in je volle kracht staat.

Het gevoel van betrokkenheid wordt bepaald door zaken als jouw inspraak in de organisatie, hoe jij je voelt op de werkvloer en de cultuur in de organisatie. Maar ook het gevoel dat de organisatie betrokken is bij jou. Dat is de menselijke factor in een organisatie. Net als in een relatie is het geven en nemen. Is dit uit balans? Dan lijdt de gevende partij hieronder.

Heb jij het gevoel dat jij een nummer bent? Je bent niet de enige.

De oorzaak van het probleem.

Deze vraag bestaat uit meerdere onderdelen.

WAAROM VOELEN MENSEN ZICH ONGELUKKIG?

Waarom gaan mensen niet weg bij hun huidige werkgever? Om dat te begrijpen moet je eerst weten waarom zij zich ongelukkig voelen. Waarom zijn mensen minder betrokken en voelen ze zich ongelukkig?

verstandhouding met werkgever.

Laat je werkgever je constant overwerken? Krijg je nooit waardering? Ben je onderbetaald? Is je werkgever de dictator op de werkvloer? Het komt veel vaker voor dan je denkt. Herken jij dit?

DAGELIJKS op en neer van en naar werk.

Sommige mensen wonen vlakbij hun werk. Maar er zijn genoeg redenen waarom dat niet kan. Bijvoorbeeld een financiële kwestie, geen beschikbare woning, een partner met een baan ergens anders, noem maar op.

WERK SLUIT NIET AAN BIJ VAARDIGHEDEN.

Heel veel mensen werken onder hun niveau. Soms doen ze totaal iets anders dan wat zij willen. Of moet je jezelf omhoog werken binnen de organisatie.

STAGNERENDE ONTWIKKELING.

Heb je bepaalde competenties? Een organisatie zal deze gebruiken als dit voor de organisatie rendabel is. Daar is niets mis mee. Maar misschien heb jij als werknemer hogere ambities. En krijg je de kans niet om deze te benutten. Mensen willen groeien. Ontwikkelen is voor velen een must.

klik met collega's.

Je collega’s kies je niet zelf uit. Toch werk je dagelijks een aanzienlijke tijd met hen samen. Roddelen komt overal voor. Je kunt je daardoor onveilig of buitengesloten voelen. Bijvoorbeeld als mensen er al veel langer werken dan jij. Dat is geen prettig gevoel en beïnvloedt de werksfeer.

ONTSLAG NEMEN OF VERANDEREN

Heb je een baan terwijl alles in je lichaam zegt dat je er weg moet? Voor sommigen is dit genoeg reden om ontslag te nemen. Met de juiste competenties krijg je toch makkelijk een andere baan? Dat geldt helaas niet voor iedereen. Er zijn 6 hoofdredenen waarom mensen in hun baan blijven.

HET GOEDE SALARIS VERLIEZEN.

Behoor je tot het meubilair van de organisatie? Heb je je helemaal omhoog gewerkt? Dan is werken bij een ander bedrijf misschien wel eng, als je weer helemaal onderaan begint.

LOKAAL GEEN SOORTGELIJKE BAAN.

We wonen niet allemaal in de Randstad. Reistijd kan behoorlijk oplopen bij de overstap naar een andere baan. Voor een andere baan moet je soms investeren in een auto. Wat als je daar geen geld voor hebt?

ALLE SCHULD LIGT BIJ JOU JEZELF.

Heb je het gevoel dat iedereen om je heen zijn zaken prima aankan? En dat jij zelfs moeite hebt om je werk te doen? Dat kan wel eens aan jezelf liggen. “Je moet gewoon harder werken.”

HET "seniority complex".

Behoor je tot het meubilair van de organisatie? Heb je je helemaal omhoog gewerkt? Dan is werken bij een ander bedrijf misschien wel eng, als je weer helemaal onderaan begint.

ANGST voor het onbekende.

Wat gebeurt er bij een andere werkgever? Misschien ben je daar nóg ongelukkiger. Bij je huidige werk is er in elk geval die ene collega waar je het goed mee kunt vinden.

andere verplichtingen.

Kinderen, je hypotheek of een dure hobby waar je helemaal gelukkig van wordt? Genoeg redenen om wat je wilt houden niet op het spel te zetten met een andere baan.

WAAR LIGT DE OPLOSSING?

Hoe lost je een dergelijk probleem op?

DE OPLOSSING LIGT IN ONDERNEMEn.

De meeste redenen om ongelukkig te zijn op je werk gelden niet meer bij het zelfstandig ondernemerschap.

Dit neemt niet weg dat je nog steeds bang kunt zijn om de stapte zetten naar ondernemen.

WAAROM MENSEN NIET ONDERNEMEN?

Er zijn veel redenen waarom mensen bang zijn om te starten met ondernemen.

Financiële onzekerheid • Weinig zelfvertrouwen • Schulden • Onzeker over pensioen • Onzeker over verkoopvaardigheden • Het idee dat een bedrijf beginnen moeilijk is en veel en hard werken • Angst dat het sociale leven er onder lijdt • Geen startkapitaal

Dus bijna alles komt neer op...

ANGST EN ONZEKERHEID VOOR HET ONBEKENDE?

Angst en onzekerheid zijn sterke emoties. Sommige mensen zoeken constant de grens op en anderen verstijven. Sommigen vluchten of blijven in hun veilige omgeving.

Maar op het punt waar je nu bent heb je al enorm veel angst overwonnen. Vroeger was je misschien bang in het donker, voor vreemden, om nergens bij te horen, om te fietsen, autorijden, noem maar op. Door het gewoon te doen heb jij dit al overwonnen. Dat maakt je zelfverzekerd. Iedereen begon te fietsen met zijwieltjes.

ONZE AANPAK.

Wij helpen jou als je start met ondernemen.

Inzicht.

WAT iemand anders wil is vaak binnen 1 seconde te zeggen. WAAROM in de meeste gevallen ook. Het belangrijkste is te weten HOE je daar komt.

Angst en onzekerheid komen vaak door gebrek aan HOE je iets bereikt. Je hebt je reden (waarom) en einddoel (wat) voor ogen. Als je niet uitzoekt HOE je iets bereikt, lijken alle stappen in het midden een hele grote berg werk. Wij maken dat samen met jou inzichtelijk.

on- EN OFFLINE PRESENTATIE.

All Brands Matter is een full-service marketing- en creatie bureau met meer dan 15 jaar ervaring. Wij weten hoe we ondernemingen op de kaart zetten en hoe ze hun doelgroep bereiken.

Wij lopen warm voor kleinere ondernemingen en startups. Wij helpen bij de eerste stappen en groei. Als jij jezelf met trots presenteert is dat de helft van het werk. Wij helpen jou daarbij.

DIENSTEN

Onze uitdaging is alles wat wij voor jou regelen, zodat je met trots (her)start.

JOUW MERK EN IDENTITEIT

Jouw onderneming straalt uit dat jij verstand van zaken hebt. Wij onderscheiden jouw onderneming met een mooi logo, een set kleuren en typografie.

JOUW WEBSITE OF WEBSHOP

Is jouw website je online visitekaartje of is het jouw volledige winkel? Wij regelen alles van A tot Z. We maken jouw website of -shop (mobile-first), inclusief SEO.

VISITEKAARTJES EN ANDER DRUKWERK

Welk drukwerk heeft jouw onderneming Nodig? Wij regelen het voor je. Van visitekaartjes tot autobestickering en van textiel tot mokken. Je kunt het zo gek niet bedenken, wij regelen het!

INSTAGRAM MARKETING

Voor sommige ondernemers dé manier om een doelgroep te bereiken. Wij bieden complete pakketten grafisch materiaal om te delen. Wij plannen jouw Instagram wall, stories én marketing.

WEBHOSTING EN
E-MAIL VERKEER

Een online onderneming is betrouwbaar, draait altijd en is snel toegankelijk. All Brands Matter regelt alles voor jouw hosting en e-mailverkeer. Waar ook ter wereld. Lekker makkelijk en zonder zorgen.

...MAAR DAT IS NOG NIET ALLES!

Heb je een specifieke vraag voor jouw onderneming? Vraag het ons! Naast de diensten die wij zelf leveren, hebben we een groot netwerk met getalenteerde mensen die jou graag verder helpen.

op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 

KVK NUMMER 30259787  | BTW ID NL001229736B52 | IBAN (KNAB) NL11 KNAB 0259 7495 08 T.N.V. ALL BRANDS MATTER

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies (Google Analytics). Lees er meer over in ons Privacy Statement

© ALL BRANDS MATTER 2009-2024

Digital Card

Consult

Gefelciteerd met deze stap! We hebben alleen nog wat gegevens van je nodig.

Hosting